Burn-out kost werkgever gemiddeld € 60.000 per ziektemelding

Onveilige Jeugd
July 3, 2017
Waarom goede voornemens over het algemeen niet werken…
February 5, 2018

Burn-out kost werkgever gemiddeld € 60.000 per ziektemelding

Zodra een werknemer zich ziekmeld met psychische klachten zoals burn-out, is niet alleen de werknemer de dupe, maar ook de werkgever. Een medewerker die zich ziek meld met een burn-out is gemiddeld 242 dagen NIET op de werkvloer. Plus het feit dat de werknemer al geruime tijd hiervoor niet volledig productief is en na herintreden het vaak lang duurt voordat het ‘oude’ niveau gehaald is.

Een ziektemelding met burn-out kost in 2016 gemiddeld € 250 per dag, oftewel € 60.000 per ziektemelding.

Top 3 oorzaken burn-out

  1. Werk/privé niet in balans (49%)
  2. Te veel werkzaamheden binnen het aantal werkuren (45%)
  3. Privéomstandigheden (35%)

Bij een bedrijfscultuur en/of een leidinggevende waar geen of weinig aandacht is voor de werknemer met een hoge werkdruk en/of stressvolle werkomgeving, heeft 45% burn-out klachten. Leidinggevende en bedrijven die wel hun medewerkers ondersteunen en/of oog hebben voor de werkomgeving is dit slechts 18%.

Dus aandacht en ondersteuning loont! Echter door toenemende drukte bij bedrijfsartsen en psychologen komt het nu vaak voor dat een medewerker pas na enkele weken na ziektemelding in een traject komt. Terwijl persoonlijke aandacht en zorg erg belangrijk is voor een eerdere terugtreding in het arbeidsproces. Omdat we weten dat de meeste stress wordt veroorzaakt door privé omstandigheden is een medewerker niet altijd gebaad met rust, maar juist zo snel mogelijk met persoonlijke aandacht.

Voorkomen is beter dan genezen
Er zijn een aantal zaken die een bedrijf preventief kan inzetten om stress op de werkvloer te voorkomen en de productiviteit te verhogen.

  1. Doe een onderzoek onder uw medewerkers om inzicht te krijgen in het stress niveau in uw bedrijf
  2. Train uw leidinggevende hoe ze empatisch om kunnen gaan met uw medewerkers (leren luisteren)
  3. Bekijk de werkomstandigheden op de werkvloer en creëer een zo prettig mogelijk werksfeer
  4. Gebruik externe kennis/professionaliteit om of uw leidinggevende te trainen in stress reductie
  5. Zet training/workshops/begeleiding in voor uw medewerkers en leidinggevende om te ont-stressen

Stress op of over het werk is de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland en dat met name jonge mensen een kwetsbare groep vormen. Circa 250.000 werknemers tussen 25 en 35 jaar hebben burn-out klachten. Meer dan 100.000 jongeren tussen 15 en 25 jaar zitten thuis met een burn-out of soortgelijke verschijnselen.

En dit is de doelgroep is die er voor moet zorgen dat uw bedrijf de komende jaren blijft groeien, investeer in deze doelgroep en in stress preventie, zodat het uw bedrijf iets oplevert en het u niet alleen iets kost!

Mocht u naar het lezen van dit artikel meer informatie willen over de mogelijkheden die DE ROOSENTUIN te bieden heeft voor uw bedrijf, dan kunt u contact opnemen met Robert de Groodt via 06-20134737 of via de website www.deroosentuin.nl. Ik wens u nog een fijne (werk)dag!

 

 

Bronnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *